Programot zárt a Belső Tűz Egyesület

Egyesület az idei évben is működtette tanoda programját, ahol hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek tanulmányi előmenetelét segítették elő, valamint szabadidős, kulturális programokat biztosítottak számukra.

Tanoda szolgáltatást 30 gyermek veszi igénybe. A Tanoda 17 éve működik. A programot a Belügyminisztérium támogatja és a szakmai támogatást a Társadalmi és Esélyegyenlőségi Főigazgatóság biztosítja.

EFOP-os pályázatukat december 31-vel zárták. Ez a projektünk 3,5 éves volt. Előadásokat tartottak a cigány kultúráról, hagyományőrző előadásokat- zenei foglalkozásokat, hagyományőrző kézműves foglalkozásokat, Roma holokauszt megemlékezéseket, táncházakat tartottunk. Ez egy nyitottabb program volt, mint a tanoda projekt. A programokon bárki részt vehetett.

“Ezekhez a programokhoz az anyagi fedezet megvolt, viszont az egyesület működtetéséhez 400.000 Ft-ot a Belügyminisztériumtól kaptunk a ROMA-NEMZ-CISZ-21-0060 azonosító számú projekt kapcsán. A támogatást az egyesület székhelyének működtetetésére, fenntartására, kommunikációs költségekre, és kapcsolattartásra fordítottuk. Köszönjük a támogatást a Belügyminisztériumnak és a szakmai támogatást a Társadalmi és Esélyegyenlőségi Főigazgatóságnak” – mondta el Tomics Annamária, az egyesület vezetője.

 

Programot zárt a Belső Tűz Egyesület